Audition Legally Blonde

Är du den vi söker?

Våren 2019 sätter vi upp musikalen Legally Blonde, med premiär den 26 april på Olsbergs Arena i Eksjö. Sedan spelas 12 st föreställningar fram till 12 maj. Vi satsar på braksuccé, vill du vara med på resan dit? Fortsätt då läsa för att se om du är den vi söker. 

Detta är en påbörjad produktion som hade repetitioner under våren 2018, men som sattes på paus då vi blev av med vår tilltänkta spellokal. Majoriteten av ensemblen är därför redan satt men vi söker nu de kompletterande personerna på de roller vi saknar. Detta är alltså inte en öppen audition för ALLA som vi annars brukar ha, utan endast för de som söker rollerna vi anger nedan. Om ni inte blir erbjudna en roll kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att erbjuda en plats i ensemblen denna gång, utan får välkomna er tillbaka till nästa produktion. 

Repetitionerna kommer att starta 12 januari och sedan repeterar vi varannan helg, samt kvällar måndagar och ett fåtal onsdagar. 

Om audition

När? Söndag 9 december

Var? Spelverket, Eksjö (Storegårdsgatan 1B)

Kl. 10:00-11:00  Dansaudition
Kl. 12:00-18:00  Teater/sångaudition

Ansök senast 3 dec, senast 6 dec får du ett kallelsemejl med mer info. 

Om dansaudition
Kom i god tid så du hinner skriva in dig hos våra värdar innan vi börjar. Dansaudition kommer sedan att innebära att vi värmer upp tillsammans och testar på en koreografi. Allt under premissen att vi ska ha roligt och dansa ihop! Kom ombytt och ta med vattenflaska.

Om teater/sångaudition
Du kommer i din kallelse bli tilldelad en tid då du ska befinna dig på Spelverket. Efter att du har skrivit in dig hos våra värdar kommer du få börja med att träffa vår musikaliska ledare Molly  för att gå igenom sången. Därefter får du träffa juryn och visa upp din monolog samt sång. Vi uppskattar om du kan materialet utantill, annars hjälper vi dig. Vi fokuserar på att ha roligt och är nyfikna på vem du är och vad du kan! Inför teater/sångaudition väljer du en av sångerna nedan och en monolog att framföra. De väljer helt själv vilka du vill framföra och vilket språk för sången.

Selftape
Om du inte kan närvara på plats i Eksjö under audition kan du skicka in en selftape. Du filmar helt enkelt din sång och monolog och mejlar dessa till oss senast 9 dec på lbeksjo@gmail.com

Roller

Endast dessa roller finns tillgängliga att söka. Efter varje roll ser ni i kursivt vilken typ av audition som krävs för rollen. 

WARNERSpelålder ca 20 år (Röstomgång: Eb3-Ab4, Tenor), (teater & sång)
Warner är en attraktiv och charmig men väldigt självupptagen person. Han har ett stort mål i livet och det är att bli senator och de får kosta vad de vill, även om det innebär att han krossar Elle´s hjärta.

EMMETTSpelålder ca 23 år (Röstomfång: B2-A4, Tenor), (teater & sång)
Emmett är studerande på Harvard och är en väldigt ambitiös, skarp men känslosam person och har ett förflutet som skiljer sig från många andra på Harvard. Han lär känna Elle och tar henne under sina vingar och tror på henne när ingen annan i hennes omgivning gör det. 

VIVIENNE – Spelålder ca 20 år (Röstomfång: A3-F5, Sopran), (teater & sång)
Vivienne är en överpresterande, självupptagen, smart och skarp student med stort intellekt. Men hon känner sig hotad av att ha Elle i sin omgivning på Harvard och agerar därefter.

SERENA – Spelålder ca 20 år (Röstomfång: G#3-F5 Sopran,Belt), (teater, sång & dans)
Pilar, Margot och Serena är bästa vänner med Elle och är alla med i samma studentförening. Serena är den energifyllda cheerleadern, och tillsamman utgör trion de entourage som följer Elle igenom hela föreställningen.

PADAMADAN/CARLOS – Spelålder 15-25 år (Bas/Baryton), (teater & sång)
Padamadan är nyinflyttad student på Harvard som tidigare haft en stor ledande roll i landet där han kom från. Carlos är en karaktär som är tillsammans med Nicos, som är poolskötare hos en person som Elle försvarar i en rättegång.

PFORZHEIMER – Spelålder 30-50 år (Bas/Baryton), (teater & sång)
Pforzheimer är en del av antagningskommittén på Harvar och bestämmer, tillsammans med sina två kollegor, vilka som kommer in på skolan.

DELTA NY – Spelålder ca 18-20 år (sång & dans)
Vi söker 2-6 st färgstarka och drivna tjejer i åldern 14 år och uppåt, med mycket danserfarenhet som spelar Elle Woods närmaste tjejgäng. 

Om du har några frågor kan du alltid nå oss på lbeksjo@gmail.com

Följ oss på Instagram

@teatertolvan